Anmeldelse skrevet av: Roar K.

 

a-ha: Scoundrel days

Utgivelsesår: 1986

Produsent: Alan Tarney, Magne Furuholmen, Pål Waaktaar

Låtskrivere: Magne Furuholmen, Pål Waaktaar

Bandmedlemmer: Magne Furuholmen, Pål Waaktaar, Morten Harket

 

 

Låtene:

1 Scoundrel Days
2 The Swing of Things
3 I've Been Losing You 
4 October
5 Manhattan Skyline
6 Cry Wolf
7 We're Looking for the Whales
8 The Weight of the Wind 
9 Maybe, Maybe 
10 Soft Rains of April 

 

 

Den store a-ha opplevelsen

Etter å ha vunnet verden med førstealbumet ”Hunting high and low” i 1985 var den vanskelige andreplata allerede i butikkhyllene i 1986.

Og hvilken oppfølger! Selv om ”Scoundrel Days ” mangler en hit ala ”Take on me” er dette etter undertegnedes mening muligens den beste norske plate som noen gang har blitt utgitt.

Her beviser gutta at de virkelig kan lage kvalitetsmusikk. Her får de virkelig sving på tingene med meget varierte låter pakket inn ett herlig lydbilde. Morten Harket er i storform bak mikrofonen og Pål Waaktaar er i sitt kreative ess. Tittelsporet slår an tonen. Fengende og vakkert. Så får de sving på tingene med den merkelig men akk så kuuuule ”Swing of things”. Førstesinglen ”I’ve been losing you” sitter som ett skudd. Her viser a-ha seg fra en mer rockete side enn på ”Hunting high and low”. Så roer de ned med mystiske og stemningsfulle ”October” hvor tåken formelig legger seg i lydbildet. Kjølig og vakkert.

”Manhattan Skyline” er den virkelige perlen på plata og muligens a-ha’s sterkeste låt noen gang. Ett nydelig vers avløses av ett rockete refreng som eksploderer i det beste vi noen gang har hørt fra Harkets stemme. En låt som plasserer a-ha i den kvalitetsmessige elitedivisjonen.

”Cry Wolf” er om ikke annet fengende. At den nok er platas svakeste spor sier nok mer om plata enn om låta. Resten av plata er låter som nok ikke er de mest kjente uten at det forringer kvaliteten på dem. ”Soft Rains of April” avslutter plata på mesterlig vis….

Dette er en plate man kan sette på uten å måtte røre fjernkontrollen…Bortsett fra volumknappen, for det kan absolutt anbefales å spille den høyt!

 

  
   
"Cry Wolf" "I`ve been losing you" "Mahattan Skyline"