Anmeldelse skrevet av: Pål K.

 

Brilliant: Ultravox

Utgivelsesår: 2012

Produsent: Stephen Lipson

Låtskrivere: Midge Ure, Billy Currie, Chris Cross

 

 

 

Låtene:

1. Live

2. Flow

3. Brilliant  

4. Change

5. Rise

6. Remembering

7. Hello

8. One

9. Fall

10. Lie

11. Satellite

12. Contact

 

ULTRAVOX – BRILLIANT1. Live
Knall låt å starte albumet med. Starter veldig «Ultravox’sk» med pianotangenter. Litt U-vox preg over introen kanskje men man kjenner igjen soundet. Dette er Ultravox!!! Refrenget og lyden minner til tider om «Follow your heart» (U-Vox), i hvert fall når Midge går litt opp i oktavene. Mens man på verset har den kalde pianoklimpringen fra Vienna og til en viss grad Rage in Eden.

Veldig bra låt, men mangler prikken over i’en for å få full score.
8/10


2. Flow
Første halvdel av sangen kunne like gjerne vært (og kanskje den er?) en sang som ikke kom med på et av solo-albumene til Midge. Den kommer seg litt etter hvert men dette var kjedelige greier.
4/10


3. Brilliant
Catchy åpning, man hører at det er Ultravox. Om man skal assosiere den med et album blir det definitivt Quartet. Denne hadde glidd glatt inn, og vært et av de låtene som aldri nådde helt opp, men samtidig vært en av de vi liker, a’la The Song (we go), Serenade etc.
7/10


4. Change
Er dette Visage eller Kraftwerk (The model) da??:) Rolig og grei låt som ingen kommer til å be meg om å slå av. Nostalgisk sett er det artig at det er Ultravox som spiller, men i lengden blir den litt kjedelig og tam.
6/105. Rise
Nok en gang en låt som starter som et Midge-album. Litt uti låten begynner keyboard soundet å minne om Ultravox igjen. Så slutten blir nesten en mix av Midge og Ultravox all together igjen.
6/106. Remebering
Begynner veldig kjedelig, kunne like gjerne vært en av de «rare» låtene fra Rage in Eden. Men med et mer pompøst og profesjonelt sound. Tar seg opp etter hvert men blir aldri noen høydare.
5/107. Hello
Dette er noe annet ja. Et av albumets definitive høydepunkt og en av bandets aller beste låter noensinne. Her har du alt!! Syke synthpartier, catchy refreng, catchy vers med typisk Ultravox piano klimpring i bakgrunnen, syke gitar partier. Gjennomført og fantastisk bra låt selv om den kanskje ikke faller helt i smak hos die hard Ultravox fans!!!
9/108. One
Stemningsfylt ballladepreget låt som ikke når helt opp. Blir litt kjedelig i lengden til tross for noen melodiøse partier.
5/109. Fall
Veldig tam rolig låt. Har tatt meg selv i å presse Neste-knappen ofte når denne starter. Kjedelig sak.
2/1010. Lie
Fancy pop’ete låt som fenger ganske bra. Ganske pompøs sound og absolutt en av de bedre låtene.
8/10
11. Satellite
Enda en pop’ete låt med hit-potensiale i seg. Ganske fengende refreng og sannelig drar ikke Billy frem den elektriske fela si igjen.
9/10 12. Contact
Melankolsk, trist, depressiv, kjedelig, grå låt som kunne gitt meg motivasjon til å hoppe ned fra en skyskraper. For min del kunne de like gjerne ha droppet denne.
2/10- Pål